Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (2024)

Hoewel de app doorgaans bekend staat om zijn privacyfuncties, zit er één nogal flagrant beveiligingslek in Telegram — wanneer u zich registreert voor een account bij de service, moet u uw telefoonnummer opgeven om uw account te verifiëren. Je kunt het ook niet zomaar een nepnummer geven, want je moet een bericht op dat nummer ontvangen om je account te verifiëren en de service te gaan gebruiken.

Inhoudsopgave

Kun je Telegram gebruiken zonder telefoonnummer?

Google Voice

Tekst Nu

Brander

SMS ontvangen

Meer privacytips

Twee-factorenauthenticatie

Zorg ervoor dat u uw account verwijdert

Veelgestelde vragen

Het is waar dat Telegram dat nummer nergens voor gebruikt nadat je je hebt geregistreerd, maar voor privacybewuste gebruikers die hun anonimiteit willen behouden, is het een slecht begin om een ​​telefoonnummer op te geven.

Gelukkig is het eenvoudig om deze vereiste te omzeilen. In dit artikel begeleiden we u bij het verkrijgen van een Telegram-account zonder dat u de service uw werkelijke telefoonnummer hoeft te geven.

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (1)

Kun je Telegram gebruiken zonder telefoonnummer?

Helaas kunt u geen Telegram-account maken zonder een telefoonnummer op te geven. Deze vereiste is bedoeld om bots en het automatisch aanmaken van accounts te voorkomen.

Nadat je de app je telefoonnummer hebt gegeven, ontvang je een spraakoproep of een sms-bericht met een verificatiecode die je zult gebruiken om je Telegram-account te verifiëren.

Zodra die oproep of sms is ontvangen, hebt u echter geen toegang meer nodig tot het nummer dat u hebt opgegeven. Dus terwijl je het wel nodig hebt een telefoonnummer, dat heb je niet nodig jouw telefoonnummer om Telegram te gebruiken.

Gelukkig zijn er veel manieren om een ​​telefoonnummer te krijgen voor een minuut of twee, of zelfs langer. Hier zijn verschillende opties om snel en gratis een tijdelijk nummer te krijgen.

Google Voice

Google Voice is een webgebaseerde telefoondienst van Google die gebruikers een nieuw telefoonnummer biedt dat kan worden gebruikt voor spraakoproepen en berichten.

Het enige nadeel van het gebruik van een Google Voice-nummer is dat het is gekoppeld aan uw Google-account. Als uw grootste zorg is om te voorkomen dat Telegram uw telefoonnummer kent, dan maakt dat niet uit, maar als u op zoek bent naar ultieme privacy, is dit misschien niet de optie voor u.

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (3)

Ervan uitgaande dat Google Voice werkt voor uw beveiligingsbehoeften, kunt u als volgt Google Voice gebruiken om een ​​Telegram-account in te stellen.

In relatie : Meerdere gebruikersprofielen instellen en gebruiken op Android
  1. Ga naar Google en stel zo nodig een nieuw account in.
    Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (4)
  2. Navigeren naar Google Voice en registreer of selecteer een telefoonnummer.
    Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (5)
  3. Registreer dat nummer bij Telegram en wacht tot de bevestigingscode wordt afgeleverd.
    Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (6)
  4. Haal de code op uit uw Google Voice-venster en typ deze in Telegram.
    Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (7)
  5. Bevestig uw account en begin het te gebruiken.

U kunt ook een Google-account zonder telefoonnummer maken. Hoewel de e-mailservice erom vraagt, zijn er enkele tijdelijke oplossingen en we hebben het artikel over hoe u dat kunt doen hier.

Tekst Nu

Tekst Nu is een andere berichtenservice die we leuk vinden omdat u kunt een tijdelijk e-mailadres gebruiken om u aan te melden voor de dienst en zolang u het aan u verstrekte telefoonnummer blijft gebruiken; u kunt het nummer behouden en later authenticatiecodes ontvangen.

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (8)

Download de app op je smartphone en geef eerst alle toestemmingen. Meld u aan voor Telegram met het telefoonnummer dat TextNow u verstrekt. Als je de code niet eerst via sms ontvangt, wacht dan tot de tijd verstrijkt en selecteer de optie om de code via een telefoontje te ontvangen. Je hebt maar een paar minuten om het telefoontje te krijgen en het kan naar het voicemailsysteem van TextNow gaan. Voer de code in en ga verder met het instellen van uw Telegram-account.

Brander

Brander is een zeer nuttige app voor het doorschakelen van oproepen. U huurt een tijdelijk telefoonnummer en geef het uit aan wie je maar wilt. De oproep wordt ontvangen door de Burner-server en doorgestuurd naar uw echte nummer. De beller heeft geen idee van uw echte nummer en Burner deelt dit met niemand.

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (9)

Er zijn twee soorten accounts: een brandernummer voor de korte termijn, ideaal om items op Craigslist te plaatsen of om Telegram te verifiëren, en een abonnementsnummer voor de lange termijn dat je zo lang houdt als je wilt. De kortetermijnnummers zijn gratis, terwijl de langetermijnnummers een bescheiden prijs hebben. Voor gebruikers die er zeker van willen zijn dat hun identiteit niet aan hun Telegram-account is gekoppeld, is Burner een geweldige optie.

FreePhoneNum.com

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (10)

FreePhoneNum.com is een volledig gratis platform dat brandertelefoonnummers biedt. De service biedt een zeer tijdelijk nummer voor verificatie of enig ander doel.

Ik heb deze service gebruikt om het lidmaatschap van een website te verifiëren en het werkt. Sommige van de verstrekte cijfers mislukken, maar als je doorzet en blijft proberen, zou het moeten werken.

SMS ontvangen

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (11)

SMS ontvangen is een andere gratis service die ik heb gebruikt om het lidmaatschap te verifiëren zonder mijn eigen nummer op te geven. Het kan werken met Telegram, maar heeft hetzelfde probleem als FreePhoneNum.com, namelijk dat niet alle nummers altijd werken.

In relatie : Scharnierverificatiecode werkt niet? Dit is wat u moet doen

Het kan een beetje vallen en opstaan ​​​​vergen om er een te vinden die werkt. Dan is het gewoon een kwestie van inkomende berichten bekijken voor de verificatiecode en die toevoegen aan je Telegram-account op je telefoon.

Meer privacytips

De realiteit is dat uw telefoonnummer niet het enige is dat u aan uw Telegram-account verbindt.

Een ander potentieel zwak punt in uw anonimiteit is het feit dat het unieke MAC-adres van uw apparaat ook op ten minste een paar plaatsen langs de netwerkbackbone wordt opgeslagen. In theorie zal een voldoende gemotiveerde overheid of wetshandhavingsinstantie de middelen hebben om uw poging tot ultieme anonimiteit te verslaan. Toevallig zijn er programma’s om verander je MAC-adres, evenals de immer populaire VNC-aanbod.

Twee-factorenauthenticatie

Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u tweefactorauthenticatie op uw Telegram-account inschakelt nadat u uw account met een brandernummer hebt aangemaakt.

Zonder deze extra beveiligingsmaatregel kan iemand met het vervalste nummer inloggen op uw Telegram-account en toegang krijgen tot uw gesprekken of zelfs uw account verwijderen. Dit betekent natuurlijk dat u dat nummer waarschijnlijk actief moet houden om in te loggen op uw account.

Zorg ervoor dat u uw account verwijdert

Zoals een van onze commentatoren opmerkte, als je een brandertelefoonnummer gebruikt, wordt het uiteindelijk teruggevoerd naar de pool van in aanmerking komende nummers waar een andere persoon het kan gebruiken. Ervan uitgaande dat ze ook Telegram gebruiken, kunnen ze toegang krijgen tot je berichten en account lang nadat je verder bent gegaan.

Als u besluit dat u dat specifieke Telegram-account niet langer wilt gebruiken, moet u het volledig verwijderen. Op die manier kan de volgende persoon met dat nummer zijn eigen Telegram-account opnieuw starten en nooit toegang krijgen tot de jouwe.

Veelgestelde vragen

Kan ik het telefoonnummer van iemand anders gebruiken?

Dat kan je zeker. Houd er rekening mee dat ze mogelijk geen Telegram-account kunnen maken en dat het moeilijk kan zijn om in te loggen met 2FA ingeschakeld.

Kan ik een vaste telefoon gebruiken?

Telegram vereist dat gebruikers verifiëren via sms. Als je de optie voor telefoongesprekverificatie hebt, werkt dit, maar als dat niet het geval is, heb je een mobiele telefoon nodig.

Kan ik Telegram gebruiken voor internationaal bellen?

Als u Telegram gebruikt om andere mensen in het buitenland te bellen, kunt u Telegram gebruiken als een internetprogramma om internationale kosten van uw mobiele telefoonaanbieder te vermijden. Als u internationaal reist, kunt u deze functie alleen op wifi gebruiken om kosten te voorkomen. Als u echter mobiele data gebruikt, worden er kosten in rekening gebracht, dus wees voorzichtig.

Telegram gebruiken zonder telefoonnummer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6225

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.